">DEN PRVNÍ - ČTVRTEK">DEN DRUHÝ - PÁTEK">DEN TŘETÍ - SOBOTA>DEN ČTVRTÝ - NEDĚLE">REDAKCE
POKUSY O JEHO ŽIVOT A DÍLO
REFLEXE
Představení: KaBBaret aneb Pokusy o Brechta

S inscenováním Brechta je v dnešní době trochu potíž. Je ovšem prima, že existuje inscenace, která se k tomuto problému vyjadřuje, navíc pomocí prostředků brechtovského divadla, a která ještě k tomu všemu není nuda!
PATETICKÁ DEPRESE
RECENZE
Představení: PSYCHÓZA V 4.48

Myslím, že hlavní problém je právě v povaze samotného dramatického textu. Obecně se dá říci, že všechny hry Sarah Kane jsou velmi drsné a kruté, nicméně zároveň působí příliš pateticky.
ŘEČIČKY, SVIŇO
REFLEXE
Představení: ŘEČIČKY

Tak nejdřív jsem myslel, že půjde jen o řečičky. Když to začalo, vypadalo to na řečičky kolem sexu.
INTIMITA S KLITORISEM JAKO HRANOLKY
REFLEXE
Představení: ŘEČIČKY

Dramatických textů s námětem vztahu muže a ženy, v němž se sex postupem času mění v milování, je nespočetně. A stále vznikají další. Není divu. Jde o jeden z nejpřirozenějších momentů lidských životů.
VYSÍLAČKA: "KRUCINÁL, PRŠÍ! KAM TOHO MATIJU DÁME?!"
DOJEM

Nadšená Sternenhochem, umučená Psychózou, rozpačitá z Rodinných vztahů a zamyšlená nad Čajkou se nechám důraznými druhými dobami nalákat do modelovny na koncert Fekete Seretlek.
DOBRÁ ZPRÁVA ANEB KABBARET "POKUSY O BRECHTA"
RECENZE
Představení: KABBARET POKUSY O BRECHTA

Pásmo sestavila Tereza Dlasková a režijně se ho chopil Štěpán Pácl. Do jejich koncepce organicky vstupuje herecký vklad. Každý z herců má svůj výstup s úvahou o Brechtovi, vloženo je i několik skvěle zvládnutých společných scének.
JE PRÁVĚ TOLIK, KOLIK JE, ČAS NA VAŠI TERAPII: 04:48
ROZHOVOR

T: Tak kde jsme to minule skončili?
P: Byla jsem v divadle. Ztratila jsem zájem o ostatní lidi. Nedokážu se rozhodovat. Nedokážu jíst. Nedokážu spát. Nedokážu myslet. Jsem tlustá…
CENY ZLOMVAZU

13. ročník Zlomvazu byl v mnoha směrech netradiční, ale některé věci prostě zůstávají. I letos se proto budou na slavnostním zakončení vyhlašovat ceny festivalu.
CENA EVALDA SCHORMA

Divadelní a literární agentura DILIA udělí na slavnostním zakončení festivalu Zlomvaz cenu Evalda Schorma. Letos je udělena dvěma mladým autorkám a oproti minulým ročníkům, které podporovaly inscenace nových textů, mohli být letos nominováni studenti za původní hru, dramatizaci či překlad do češtiny dosud nepřeloženého díla.
PRŮBĚŽNÍK

Divadelní maratónek se zvládl a zakončení soboty bylo přímo famózní. Vizuální koncert skupiny Fekete seretlek, která si přizvala mnoho hostů, předčil veškerá naše očekávání, a to byla laťka posazena hodně vysoko
TERORISMUS?
RECENZE
Představení: TERORISMUS

Představení se začíná odvíjet před uzavřeným letištěm. Z obav před možným teroristickým útokem jsou zrušeny všechny lety.
VYSVĚDČENÍ
RECENZE
Představení: RODINNÉ PRÍBEHY

Jméno žáka: RODINNÉ PRÍBEHY
Datum narození: 13. 4. 2005
Národnost: VŠMU
Ročník studia: Zlomvaz 2006
RACEK V LÁTKOVÉM PYTLÍKU
NÁHLED
Představení: ČAJKA

Málo prostorný ring z pelestí nemocničních postelí, nad ním houpačka, postavy zmáčknuté v ohrádce i vlající vzduchem. Racek oškubaný na šest postav (Arkadinová, Treplev, Trigorin, Nina, Máša a Medvěděnko).
TERORISTICKÝ ÚTOK NA DIVADLO DISK OPĚT PROVEDEN
RECENZE
Představení: TERORISMUS

Komando absolvujících činoherních teroristů poprvé přepadlo svou domovskou scénu už loni na podzim. Šokující tehdy byl fakt, že ačkoliv teroristická skupina (která si říká "stardisk") útok veřejně ohlásila, ani ministerstvo obrany, ani Policie České republiky nezakročily. Však koho by zajímalo terorizování českého divadla?
LET US BE HAPPY WITH... PANTOMIME!!!
RECENZE
Představení: PANTOMIME MUST GO ON!

V Řetízku jsme v sobotu mohli zhlédnout pantomimické představení s názvem Pantomime must go on! složené ze sólových autorských etud.
OPTIMISTICKÁ ČAJKA
RECENZE
Představení: ČAJKA

Dvakrát během soboty na Zlomvaz ze Slovenska přilétl Čechovův Racek. Fakulta dramatických umení Akadémie umení v Banskej Bystrici ho přivezla ve vlastní, poměrně radikální úpravě.
EXPRESE S TROCHOU DEPRESE, DIVÁCI BAVME SE!
REFLEXE
Představení: UTRPENÍ KNÍŽETE STERNENHOCHA

Jeden z přímo se nabízejících, ovšem ne často využívaných textů pro inscenování alternativního divadla, je próza Ladislava Klímy Utrpení knížete Sternenhocha. Temné vyprávění o smrtícím vztahu dvou lidí vyniká hlavně svou expresivitou .
MAGIE SLOV
REFLEXE
Představení: PANTOMIME MUST GO ON!

Pantomima patří mezi okrajové žánry. Reprezentuje ho jen několik jmen, která vešla do povědomí před mnoha lety. Inscenaci Pantomime must go! on je pak i podle svého názvu snahou znovu prosadit tento žánr do širšího povědomí.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
> >   menu   < <

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Festival ZLOMVAZ 2006 pořádá Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze. Spolupořadatelem festivalu je Hlavní město Praha.