PARTNEŘI FESTIVALU

 
 

DAMU JAMU PWST UTSC VŠMU

 
 


FESTIVAL ZLOMVAZ 2004

Festival vysokých divadelních škol
13.-16. května 2004

Základní kostru festivalu tradične tvoří vybrané absolventské inscenace pražské DAMU, brněnské JAMU a bratislavské VŠMU. Tento obvyklý program letos zpestří hosté z polské Panstwowe Wyszi Szkoly Teatralne ve Wroclawi, divadelní větve kanadské Toronto University at Scarborough a indiánské divadelní skupiny z oblasti Manitoulin Island. Diváci budou moci letos shlédnout celkem 21 inscenací studentů z výše zmíněných škol.

Cílem festivalu ZLOMVAZ je umožnit vytvoření a vznik uměleckých i osobních kontaktů mezi studenty nejprestižnejších česko–slovenských škol, na které pak mohou mladí herci, režiséri, scénografové, dramaturgové i produkční snadno navázat ve svém dalším uměleckém profesním živote. To, že ZLOMVAZ není jen divadelní přehlídka, ale i místo setkávání a navazování kontaktů dobře dokládá připravovaná premiéra divadla DISK. Hru mladého ruského dramatika Vasilije Sigareva „Plastelína“ zkouší se studenty Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU student VŠMU Marián Amsler. Inscenace Čechovova „Platonova“ v Amslerově režii byla nadšeně přijata na loňském festivalu ZLOMVAZ a v divácké souteži nakonec i zvítězila.

XI. ročník festivalu ZLOMVAZ vzniká za podpory Nadace Duhová energie, Nadace Život umělce, Polského institutu v Praze. Spolupořadatelství se ujalo Hlavní město Praha a Studio Ypsilon.

TISKOVÁ ZPRÁVA

FESTIVALOVÝ ARCHIV

 

 
ZPET | NAHORU |