I I I I I  
Co vše je možné ulovit na letošním festivalu ZLOMVAZ?

Cena děkanky DAMU
Děkanka DAMU Doc. Markéta Kočvarová-Schartová již tradičně předává na festivalu své ocenění. Letos se rozhodla, že udělí cenu za "IMAGINACI".

Cena Švandova divadla
Ocenění pro inscenační tým (dramaturg a režisér). Cenu udělují zástupci uměleckého vedení Švandova divadla za výjimečný inscenační počin. Cena nemusí být udělena.
Předmětem ceny je realizace divadelní inscenace v profesionálních podmínkách ve Studiu Švandova divadla, v následující sezóně po jejím udělení. Inscenace, která takto vznikne, by měla být nesoutěžní součástí dalšího ročníku festivalu Zlomvaz.
Hlavní ideou Ceny Švandova divadla je motivace a inspirace mladých začínajících divadelníků, jejichž uplatnění v rámci celorepublikové divadelní sítě není vůbec snadné. Cenou Švandova divadla je proto přímo realizace inscenace. Studenti nedostávají do rukou konkrétní finanční obnos. Jejich oceněním je nabídka vstoupit jako hosté do profesionálního provozu pražského divadla a možná tak i odstartovat svou budoucí uměleckou kariéru. Cena je motivační a její efekt je kontinuální. Po vyhlášení, které proběhne přímo na finálovém večeru festivalu, bude po dohodě s oceněnými podepsána smlouva upravující podmínky spolupráce - tzn. termín, titul, spolupracovníci, rozpočet, honorář atd. Další fází ocenění je samotné zkoušení, premiéra a následná prezentace díla v rámci repertoáru Švandova divadla doma i na zájezdech a samozřejmě na dalším Zlomvazu. Po dohodě s vedením divadla, s ohledem na praktický provoz smíchovské scény a její finanční možnosti v daném roce, je možné, aby v případě potřeb inscenačního týmu hostovali v připravované inscenaci výjimečně i studenti herectví.

Cena Reflexu
Cena časopisu Reflex je udělována za nejlepší herecký výkon v absolventské inscenaci presentovaný na festivalu, a je určena na zahraniční stáž (příspěvek Reflexu v hodnotě 60.000,- Kč). Cenu uděluje zvláštní porota sestavená časopisem Reflex z řad známých umělců, odborníků divadelní teorie i praxe.

Cena diváků - obratel z mamuta
I letos proběhne hlasování o nejoblíbenější představení Zlomvazu. Jedná se o putovní cenu za divácky nejúspěšnější představení.

Cena Obratle a Nakladatelství AMU
Cenu uděluje redakce časopisu Obratel na základě posouzení vypovídací hodnoty propagačních materiálů k jednotlivým inscenacím. Předmětem ocenění jsou publikace poskytnuté Nakladatelstvím AMU.

Cena produkce a smART communication
Cenu uděluje produkční tým Zlomvazu za nejlepší a nejsnadnější spolupráci a nejkomunikativnější inscenační tým. Cena, kterou poskytuje smART communication, zahrnuje zdarma poradenství a pomoc při vytváření reklamní a PR kampaně na novou inscenaci vítězného souboru. Dále také volné vstupenky na kulturní akce, na kterých smART communication spolupracuje: Colours of Ostrava 2005, Tanec Praha 2005, Letní Letná 2005.
smART communication, Arts Marketing, Promotion and Public Relations
Silvie Marková & Jiří Sedlák, e-mail: info@s-m-art.com, www.s-m-art.com