">DEN PRVNÍ - ČTVRTEK">DEN DRUHÝ - PÁTEK">DEN TŘETÍ - SOBOTA>DEN ČTVRTÝ - NEDĚLE">REDAKCE
CASH AND CARRY... ČLOVĚČE,...!!!

Barbora Šulcová

Dojem - Představení "ČLOVĚČE, ZKUS TO!"

FOTO

Před představením absolvuji dvě inscenace a chce se mi spát. Avšak popová píseň z dětství Fliege Maja ve Vernisáži mě nadzvedla (jakožto celá inscenace) a v konečné fázi i kapka alkoholu ve Ztrátách…

Krásný ztráty
Z vína točí se ulice
Müller Thurgau se chechtá velice

Jdu na představení s očekáváním a zvědavostí, režisér Jiří Havelka je pro mě zárukou kvality. Hlediště pulzuje a pak konečně….otevírá se hra Člověče zkus to, hra pro dospělé, kteří jsou chyceni v pasti života, a tak se uchylují do cyber simulací. Tam je totiž vše možné a snadné. Každá touha, přání, sen a nenaplněný cit může být prožit, stačí jen přijít, zvolit level, prostředí, počet osob… je to "lepší než život", snadnější a vždycky se dá říct "stop" a nebo začít hrát znovu. "Neexistuje žádná situace, kterou byste u nás nemohli zažít".

Postavy přichází zažívat situace, na které si ve skutečném životě netroufnou. Odkrývají svá slabá místa a v konfrontaci s uměle vytvořeným prostředím a dalšími aktéry trénují na opravdový život, aby nakonec stejně pochopili, že tímto způsobem se nic vyřešit nedá.

V dnešním Japonsku si mladí muži kupují figuríny žen, oblékají je, starají se o ně, chodí s nimi do restaurací, zkrátka chovají se k nim, jako by to byly skutečné ženy. Může se to zdát jako citace z sci-fi románu, ale je to skutečnost. My naštěstí (?) žijeme ve staré dobré staromilsky zkostnatělé Evropě a "manga generace" se teprve rodí a vytváří. Nejsem proti technice a pokroku - naopak, jsem ale hlavně pro život. Stejně tak jako tvůrci a herci této inscenace. Poslední level je život:

P.S. Život je boj, tak ahoj!
vše z druhého dne

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
> >   menu   < <

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Festival ZLOMVAZ 2006 pořádá Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze. Spolupořadatelem festivalu je Hlavní město Praha.