">DEN PRVNÍ - ČTVRTEK">DEN DRUHÝ - PÁTEK">DEN TŘETÍ - SOBOTA>DEN ČTVRTÝ - NEDĚLE">REDAKCE
ZÁŽITKY, PROŽITKY, POŽITKY

Zuzana Mildeová

Reflexe - ZÁŽITKOVÝ DEN

FOTO

Dům zážitků. Zážitky hrnoucí se od sklepa přes terasy až po střechu, co se nevešlo, přelilo se do ulice. Překvapení letošního ročníku začalo trochu rozpačitě. Nejspíš za to mohla dopolední hodina, která většinu do noci se bavících odrazovala. Později však chodbami proudily skupinky, davy a nakonec nebylo možné se na některé produkce vejít.

Jednou z takových bylo loutkové představení s lákavým názvem "Plyšové porno" Michala Jima Daleckého. Roztomilý kus se dočkal sedmi repríz. Některá zvířátka už viditelně nemohla, ale přesto se divákům pokoušela znovu a znovu představovat všechna zákoutí světa erotiky. O promyšleném příběhu, nedejbože pointě, nemohla být řeč - žánr porna to ani nedovoluje. Kdo by si však myslel, že marnil čas, tomu herec přídavkem zažongloval nebo zatančil. Ovace pak nebraly konce.

Dalším, komorněji navštíveným, představením byla "Červená Karkulka" (Le Petit Chaperon Rouge) Claire Rosolin a Marion Bourdil. Drama dvou hereček, expresionistických loutek, točny a mouky připomínalo poetikou i zpracováním animované filmy bratří Quayových. Mírně hororové ztvárnění působilo mile a zároveň depresivně, kromě závěru. Na intenzitě prožitku přidával krásný zpěv loutkovodiček. Naopak ubíral zvonící mobil, korzující návštěvníci a koncert o patro níže…Ale to už k takovéto akci asi patří.

Pokud příchozí nechtěli pouze nečinně sledovat, mohli si práci s loutkami vyzkoušet osobně. V rozletu jim sice bránil stísněný prostor "krabice/plovárny", ale to už záleží na fantazii. Nápad vytvořit jakousi miniarénu postavenou na kolenou aktérů a zároveň diváků lze označit za geniální.

Vysoce ceněn byl i koutek splněných přání "Aneb cokoli chcete". Přicházející sice při vyplňování dotazníku, poté co slyšeli zvuky zpoza dveří, většinou lehce zrozpačitěli a pomýšleli na útěk. Co se odehrává za tajemnými dveřmi? Někteří před terapeutickou skupinou prváků KALD a KČD prchli. Ostatní po zažití vycházeli s úsměvy ve tvářích. Aby ne! Mohli si splnit sny, jako například: úspěšné státnice, let vesmírem nebo sex se třemi ženami. Minimálně se setkali se svým oblíbeným filmovým hrdinou.

Odreagování přišlo v podobě pohybové hry "Úskok" aneb kdo pošlape, vyhraje. Pokud se někomu zdálo, že divadla už bylo příliš, mohl si odskočit na filmy, videoprojekce nebo jazzový koncert. Prostor byl dán i grafomanům a čajomilcům.

Ve zkratce: Zážitkový den nabízel mnoho variant, záleželo jen na chuti a míře odvahy k prožívání.

vše z třetího dne

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
> >   menu   < <

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Festival ZLOMVAZ 2006 pořádá Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze. Spolupořadatelem festivalu je Hlavní město Praha.