">DEN PRVNÍ - ČTVRTEK">DEN DRUHÝ - PÁTEK">DEN TŘETÍ - SOBOTA>DEN ČTVRTÝ - NEDĚLE">REDAKCE
ZAŽITO

Zuzana Malá

Zápisník - ZÁŽITKOVÝ DEN

FOTO

Asociační proud: "Zážitkový den" mi připomíná "zážitkové kurzy", tedy něco, kdy všichni vylezou do korun stromů nebo na skály a vzájemně si pomáhají a duševně se přitom upravují. Začala jsem se těšit do provaziště DISKu.

Skutečnost Zážitkového dne opravdu k bojovce neměla daleko - z děr, sklepů a výtahových šachet po celý den vylézali účastníci hledající stanoviště a zaškrtávající si v herním plánu stanoviště již splněná.

Mezi nimi kmitaly žluté ponožky.

Zpočátku kráčím školou s napětím.

Hloubavá žena na schodech štrikuje básničky o ponožkách. Dvouhlavá cikánka mi ve sklepě věští štěstí. Spolek Richelieu vyvěsil prapory a diplomaticky šňupe. V zrcadlovém sále mi zploštěly nárty nostalgicky vzpomenutou hrou Úskok (Žabky, Žábo, skoč!, Šlapaná…nazvi, jak libo. Při hře jsem si uvědomila, jaký význam má zákaz vstupu do sálu v obuvi.) Z afrického koutku voní čaj a kuskus. Při interaktivní projekci běháme s plátnem po místnosti tam a zpátky, abychom si ovlivnili film. (Největší rychlost běhu zaznamenána při otázce, zda volíme komunisty.) Ateliér klaunské tvorby JAMU přivezl obrazovku a v ní ukázku performance, kterou jsme na Zlomvazu viděli už vloni. Do Grimjornaja Mixeru mě přivábil zvuk fujary a provrtaná hlava ve svěráku mě zase rychle odvábila. (Stačila jsem zahlédnout paruky dam Arkadinové a Hlaváčové.)

Intenzivní zážitek: Plyšové porno. Snad mám silnější dojem z reakcí mladých samečků sedících (jako na trní) kolem mě v publiku než ze samotného představení. Velmi oceňuji jímavou atmosféru pánské šatny, scénickou hudbu, improvizátorský smysl Michala Jima Daleckého a Evičku Kratochvílovou, která nezavěsila, když se její telefonát stal přímou součástí představení. Je to trochu smutné, že se tam Jimovi hrnuly největší davy (někteří samečkové poctivě sledovali reprízy), ale co naplat, atraktivní to bylo.

Ptali jsme se, co se s námi letos děje, když jsme cestou z tvrdého porna (z měkkého materiálu) dorazili k Lucii Ferenzové, Veronice Kyrianové a Janu Kačinovi (ti s velkými hlavami). Viditelně nás totiž máloco trápí tolik jako sex sex sex. Nicméně inscenovaná koláž textů V. Kyrianové a Příběhu oka od G. Bataille byla ze všech "stanovišť", jež jsem zhlédla, nejdivadelnější, nejosobitější a nejpozoruhodnější. Na zdi křídou obrys obřího pyje - jediné a opakované fotky "z výletu", herci s nadživotními deformovanými lepenkovými kebulemi, všechno v koutě, světlo z diaprojektoru, mléko a vejce - oplzlé těsto, nůž vražený v hlavě - kopulace, performerky usedají do mléka a roztahují nohy, obludně obsesivní, doporučitelné.

Víc jsem nestihla, zabloudila jsem v technickém zázemí budovy.

S postupem času školou kráčím bez napětí, Zážitkový den k oslavě šedesátých narozenin AMU rychle vyčichl.

Zažito.

vše z třetího dne

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
> >   menu   < <

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Festival ZLOMVAZ 2006 pořádá Divadelní fakulta Akademie múzických umění v Praze. Spolupořadatelem festivalu je Hlavní město Praha.